Krušne peči

Priprava hrane v zidanih pečeh ima tudi v naših krajih dolgo tradicijo.

Zadnja leta krušne oziroma pizza peči pridobivajo na popularnosti in so postale pravi hit tudi med našimi strankami, ki jih nameščajo na vrtove svojih hiš in počitniških objektov.

Pizza peči omogoča pripravo odličnih, pristnih in naravnih jedi, hkrati pa so omogočajo druženje ob pripravi in peki. Tu kuhar ni skrit v kuhinji, ampak je v središču piknika ali vrtne zabave.

Pizza peči seveda omogočajo mnogo več kot samo peko pizz. Pripravljamo lahko cel spekter domačih, morskih, italijanskih, mehiških, indijskih in ostali jedi. Omejeni smo samo s svojo domišljijo (tu nam lahko malo pomaga iskalnik na Youtubu😊).

Krušne peči odlikuje tudi odlična akumulacija toplote, ki se sprošča še nekaj ur po kurjenju, kar lahko izkoristimo za zaporedno peko. Primer iz naše prakse: ko je peč najbolj vroča, lahko začnemo s pizzami, nadaljujemo z mesom in zelenjavo, temu sledi domači kruh, za konec pa lahko počasi spečemo še enolončnico, golaž ali polnjene paprike.

Ponavadi za izdelavo pizza peči uporabljamo posebne vložke, narejene iz ognjevarnih materialov. Te vložke potem naši izkušeni mojstri montirajo na pripravljeno površino, obložijo s toplotno izolacijo ter obzidajo po vaših željah. Peči lahko obzidajo z opekami, kamnom, keramiko ali pa jih ometejo s pečarsko malto ter zaključnim ometom. Na ta način je montaža hitra, natančna in tudi cenovno ugodnejša, saj je osrednji del peči (vložek) narejen v tovarni.

Naši partnerji

Top