Dimniki

Dimnik je vertikalna struktura v različnih objektih, ki ima funkcijo odvajanja dimnih plinov iz peči v ozračje. Odlična izbira za vas so inox dimniki, ki so proizvedeni v skladu z evropskimi standardi in normativi. Odporni so na vse vremenske razmere, brez rje, enostavni za vzdrževanje in ne zahtevajo nobenih dodatnih premazov. So tudi elegantni, moderni, izjemno trpežni in vam bodo služili vrsto let. Poleg tega da jih odlikuje hitra in enostavna montaža, so enostavni za vzdrževanje, temperaturno odporni, zelo hitro se segrevajo in povečujejo vlek dimnih plinov. Inox dimniki so namenjeni pečem na trda goriva, plin in olje. V praksi so v glavnem na voljo dve vrsti dimnikov: enoslojni in dvoslojni dimniki.

Enoslojne dimne cevi se uporabljajo za popravilo obstoječega dimnika, ki je potreben zaradi pomanjkljivega obstoječega stanja, ki je posledica mehanskih poškodb, spremembe goriva, kondenzacije na zunanji strani dimnika ali napačnega preseka dimnika.

Troslojne dimne cevi se uporabljajo za gradnjo novih dimnikov. Sestavljene so iz dveh cevi in izolacij med njima. So zelo toplotno prevodne, odporne na visoke temperature, kondenzacijo in vremenske razmere. Izolacija je sestavljena iz kamene volne, ki je odporna na visoke temperature, zmanjšuje količino kondenzata in je trajne oblike. Namestitev troslojnega stenskega dimnika se izvede z zlaganjem elementov enega na drugega, ki sta med seboj povezani z montažnimi elementi. Gumijasta tesnila in spojke zagotavljajo tesnjenje dimnih plinov.

Pogosta vprašanja

Kaj je dimnik?

Dimnik je vertikalna struktura v različnih objektih, ki ima funkcijo odvajanja dimnih plinov iz peči v ozračje.

Naši partnerji

Top