Toplozračni kamini

Prikaži filtre

Oblika zasteklitve

x Zapri filtre

Ne poznamo kosa pohištva, ki bi vašem domu ponudil toplino kot je lahko kamin sam. Ljudje smo že od nekdaj očarani s prasketanjem ognja v dolgi hladni noči. Čeprav je danes na trgu možno kupiti različne vire ogrevanja, je kamin še vedno tisti, ki združi celotno družino na enem mestu. Da ustvarimo toplozračni kamin potrebujemo kaminski vložek, katerega obzidamo z zunanjim plaščem v katerem se segreva hladi zrak, ki prihaja skozi spodnjo režo. Ta zrak potuje ob kaminskem vložku v komoro kjer skozi zgornji zračnik segreva vaš prostor. Toplozračni kamini so specifični po hitrem ogrevanju prostora. Izkoristek katerega dosegajo nekateri izmed kaminskih vložkov so okoli 80% in več (odvisno od proizvajalca). Kaminski vložek je srce kamina, ki pa šele ob pravilni obzidavi postane popolna grelna naprava. V primeru nepravilne obzidave oz. nepravilnem materialu imate lahko v vašem domu nevarno napravo. Zato je tukaj pomembno, da so vsi materiali primeri za toplozračni kamin in da je vaš pečar pravi mojster.

Tisto kar je tudi zelo pomembno pri toplozračnih kaminih je seveda zunanji videz. To je predvsem odvisno od vaših želja. Naši pečarji vam bodo naredili moderen, klasičen ali rustikalni toplozračni kamin. Na področju keramičarstva ponujamo različne materiale kot so: pečnice, granit, marmor, les, zidaki ipd. Potrebno je vedeti da se mora kamin maksimalno vliti v vaš prostor. Kamin bi moral v praksi zavzemati centralni prostor oz. biti postavljen nasproti vaše sedežne garniture, saj bi tako kurišče odlično videli in seveda uživali ob ognju vi ter vaša družba.

Da vam olajšamo skrb glede videza in postavitve toplozračnega kamina vas seveda obiščemo in kvalitetno svetujemo. Izdelali vam bomo projekt in izvedeli montažo oz. pečarska dela na podlagi vaših želja in vsakega podrobnega detajla, ki ga želite imeti.

Naši partnerji

Top