Toplozračni kamini – optimalen način ogrevanja

Predstavljajte si prizor, ko zvečer ležite na kavču, berete svojo najljubšo knjigo ali pa poslušate svojo najljubšo glasbo, zraven pa vas pomirja še ples plamenov v vašem kaminu. Vse to pa spremlja enakomerno razporejena toplota po celem domu. To nam zagotavljajo toplozračni kamini.

Ti so narejeni tako, da enakomerno ter hitro ogrejejo celotno hišo ali stanovanje. Njihov izkoristek energije je precej visok in v nekaterih primerih (odvisno od znamke kamina) doseže tudi do osemdeset ali več odstotkov.

Toplozračni kamini so še posebej priljubljeni zato, ker nudijo odprt pogled na dogajanje v samem kaminu, kar pomeni, da boste kadarkoli lahko uživali v prasketanju in poplesavanju plamenov medtem, ko opravljate svoje vsakodnevne obveznosti ali pa se sproščate ob dobri kavi.

 

Kako toplozračni kamini sploh delujejo?

Mnogi od vas ste se do zdaj vsaj enkrat vprašali, kakšna je razlika med navadnimi kamini ter toplozračnimi kamini in kako slednji delujejo. Naj vam pojasnimo.
Toplozračni kamini delujejo po drugačnem principu, kot pa navadni. Razlikujejo se predvsem v tem, da imajo okoli samega kaminskega vložka dozidan tudi zunanji plašč, v katerem se akumulira ter segreva hladen zrak, kateri se, ko se segreje, po prezračevalnih ceveh in zračnikih dovaja v željene prostore vaše hiše ali stanovanja. Tako lahko naenkrat segrejemo več prostorov, medtem ko se pri klasičnih kaminih najprej segreje prostor, v katerem se sam kamin nahaja. Za boljšo predstavo si oglejte spodnjo sliko. Dobra lastnost takšnega načina ogrevanja je tudi stalno kroženje zraka v samem prostoru.

Delovanje toplozračnih kaminov

 

Za kakšne objekte so najbolj primerni toplozračni kamini?

Toplozračni kamini so najbolj primerni za tiste objekte, katere moramo na hitro ogreti, saj njihov način delovanja omogoča izjemno hitro ogrevanje posameznih prostorov. Prav tako so najbolj primerni za prostore z visokimi stropi, vendar pa je pri tem potrebno zračnike v prostorih namestiti čim nižje, da se prostor čim bolj enakomerno ter v celoti ogreje. Ta vrsta kaminov pa je še posebej primerna za objekte, ki imajo veliko ločenih prostorov (večstanovanjske hiše, hiše z veliko sobami, poslovne stavbe z velikim številom pisarn itd.), saj se topel izpihan zrak hitro razporedi po večih prostorih.

Toplozračni kamini pa imajo, v primerjavi z mnogimi prednostmi, eno slabost. Ta pa je sama akumulacija toplote, katere pri tej vrsti kaminov žal ni.

 

Razne oblike toplozračnih kaminov

Ko govorimo o oblikah kaminov, pravzaprav mislimo na same oblike zasteklitev kaminov. Teh poznamo kar nekaj, v našem podjetju pa lahko dobite naslednje:

  • L – zasteklitev,
  • Ravno zasteklitev,
  • Tristransko zasteklitev,
  • Polkrožno zasteklitev,
  • Trapezno zasteklitev,
  • Tunelsko zasteklitev

Upamo, da smo vam s tem kratkim prispevkom predstavili, kaj toplozračni kamini sploh so in kako le-ti delujejo. Če imate še kakršnakoli vprašanja, na katera po možnosti še nismo odgovorili, nas brez zadržkov pokličite na našo mobilno (031 495 900) ali pa stacionarno (07 62 06 730) telefonsko številko oziroma nam pišite na naš elektronski naslov info@trend-kamini.si.

Prav tako lahko obiščete naš prodajni salon, ki se nahaja na Foersterjevi ulici 10 v Novem mestu, in si v živo ogledate našo pestro ponudbo ogrevalnih sistemov za vaš dom.

Kontaktirajte nas

    Naši partnerji

    Top