Toplovodni kamini na pelete – Okolju prijazno, moderno, domače

Ob vsaki novogradnji ali obnovi stanovanjskega objekta se srečamo tudi z vprašanjem ogrevanja. Odločitev ponavadi ni lahka, olajšate pa si jo lahko, če si zamislite kaj želite imeti. Če pri vaši novi ogrevalni napravi želite:

 1. da je prostor topel, a z ogrevanjem ne želite obremenjevati okolja,
 2. da stroški ogrevanja niso previsoki,
 3. da je modernega dizajna, a hkrati deluje toplo domače,
 4. da je prostor topel tudi, ko niste fizično prisotni,
 5. da se lahko že v službi odločite, da želite prej, pozneje ali bolj topel prostor ob prihodu,
 6. da imate možnost nastavitve tedenskega časovnika,
 7. da je čiščenje enostavno

Potem so za vas idealna rešitev kamini na pelete, ker:

 • Se pri gorenju lesa ustvari toliko CO2, kot so ga drevesa v času rasti porabila pri fotosintezi. Pred kurjavo z drvmi so peleti v prednosti zaradi dejstva, da so narejeni iz ostankov lesno-predelovalne industrije. Pri popolnem gorenju, pri kakršnem gorijo peleti, ki vsebujejo v povprečju 8 – 10% vode, se ne izloča ogromna količina škodljivih plinov in škodljivih finih trdih delcev v ozračje.
 • Cena lesnih pelet na trgu ne niha tako kot cena kurilnemu olju ali zemeljskemu plinu, kljub temu jih je smiselno nabaviti po koncu kurilne sezone. Izkoristek kurilne mase (peletov) je v kaminu do 95%. Inovativne tehnologije omogočajo, da peč organizira delovanje in vzdrževanje temperature v prostoru, kar omogoča varčevanje in maksimalno ekonomičnost.
 • So modernega dizajna in jih je moč z lahkoto vključiti v moderen ambient, hkrati pa kamin kot tak vnaša v prostor domačnost. Sprostitev ob pogledu na plamen v kaminu pa ne spremlja vonj gorenja.
 • Ima zalogovnik, ki ga je preprosto napolniti za nekaj dni vnaprej.
 • Je omogočeno krmiljenje na daljavo s pomočjo wi-fi ali GSM-a.
 • Pri gorenju lesnih peletov nastane zelo malo pepela, kljub temu ga je potrebno občasno odstraniti in kamin očistiti. Pazite, da ob čiščenju ni tlečih delcev, pepel pa popolnoma ohladite v ognjevarni posodi. Pepel lahko v rastni sezoni uporabite na vrtu v boju s polži.

V našem prodajnem salonu na Foersterjevi ulici 10 v Novem mestu si jih lahko ogledate v živo ali nas kontaktirate na elektronskem naslovu info@trend-kamini.si

Kontaktirajte nas

  Naši partnerji

  Top