Super ogrevanje s Supra kamini

SUPRA SA je francosko industrijsko podjetje, ki že od leta 1878 obratujejo v občini Obernai, v francoski regiji Alzacija. So eno izmed vodilnih francoskih podjetij na področju izdelave kaminov, kaminskih vložkov in peči. Alzaške tradicije in njihove mrzle zime so majhno strojno opremo pretvorili v enega največjih francoskih proizvajalcev ogrevalnih naprav na drva. V svoji tovarni na 16.000 m2 zaposleni v podjetju Supra razvijajo visokokakovostne aparate z vrhunskimi tehnologijami. Podjetje proizvede skoraj 30.000 izdelkov na leto. Vsa znanja imajo združena v njihovem proizvodnem obratu – raziskave in razvoj, finance, trženje, nabava, logistika in proizvodnja. Podjetje Supra SA je sestavljeno iz 225 zaposlenih, ki skupaj ustvarjajo in gradijo z namenom, da bi zadovoljili svoje stranke. Supra distribuira dve znamki: »Supra« in »Richard Le Droff«. Blagovna znamka Supra ponuja pestro izbiro peči na drva, peči na pelete, kurišč in vložkov modernega dizajna. Vrhunska blagovna znamka Richard Le Droff pa je specializirana za proizvodnjo kaminov iz različnih materialov kot so kamen, marmor, granit ali jeklo. Znamka združuje zmogljivost, estetiko in visoko kakovostne materiale.

RAZVOJ PODJETJA

V svoji dolgi zgodovini je Supra naredila veliko inovacij na področju ogrevanja. Leta 1974, po Jomkipurski vojni je bilo varčevanje z energijo osrednja skrb prebivalstva. Supra je tu dobila inovativno idejo kamine pretvoriti v resnično učinkovito ogrevalno opremo. Supra je patentirala svoj velik izum – zaprto kurišče za kamine. Leta 1988 je Supra pridobila blagovno znamko Richard Le Droff, proizvajalca specializiranega za kamine iz kamna. V letu 2011 je Supra ponovno prinesla novost z razvojem celotne palete naprav za kurjenje na drva s sistemom FSU – Fire System Unit – tehnologijo. Za njih so značilne visoke ogrevalne in ekološke lastnosti, varčna poraba in optimizirana ter udobna uporaba. Dve leti kasneje je Supra še podvojila svoja prizadevanja in razvila peči na pelete, da bi odgovorila na naraščajoče povpraševanje na trgih. Dandanes so Supra odlični strokovnjaki za ogrevanje, ki izdelujejo in distribuirajo naprave za kurjenje na drva in pelete. Ponujajo vam širok nabor produktov: kaminske peči na drva, klasične kamine, moderne kamine in kaminske vložke. Trudijo se, da novim izdelkom vedno dodajajo inovativen dizajn in napredno tehnologijo – to vidijo kot njihovo poslanstvo. Uporabljajo materiale odlične kvalitete, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo vaših bodočih kaminov in peči. Da zagotovijo, da so njihovi izdelki na trgu varni za uporabo, skrbijo za redno kontrolo produktov ter materialov, izdelki pa grejo tudi čez 90 dnevno testiranje.

PONUDBA

Ponujajo širok nabor izdelkov modernega ali pa brezčasnega dizajna, ki bo zadovoljil kakršenkoli stil. Supra ima na voljo različne rešitve ogrevanja za projekte prenavljanja hiš. Njihova kurišča-vložke je možno namestiti kot vložke v obstoječe kamine, lahko tudi nadomestijo neučinkovite stare enote. Seveda pa ponuja tudi ogrevalne rešitve za nove konstrukcije. Supra ima več proizvodnih linij peči na drva ali pelete in kurišča, ki ustrezajo zadnjim zahtevam predpisov in so opremljena s tehnološkimi lastnostmi, kot so zunanji zračni priključki, neprodušna grelna telesa in prilagojena proizvodnja za hiše z majhno porabo, kot so francoske stavbe BBC ali druge evropske hiše z nizko porabo energije.

Supra kamine na naši spletni strani najdete pod zavihkoma »Kaminski vložki na drva« in »Kaminske peči na drva« pod znamko Supra ter Richard le Droff.

Kaminske peči na drva ponujajo ambient, ki ga z električnimi ali plinskimi kamini ne morete doseči. Prasketanje gorečih drv, aroma po gorečem lesu in plešoči ogenj v kaminu vam bo polepšal večere in zimske dni. Poleg večjega udobja je cena lesne biomase, v primerjavi s plinom, grelnim oljem in ogljem, veliko cenejša. Prav tako les pušča manjši ogljični odtis. Če živite na podeželju, imate gorivo dokaj blizu. Če pa ste oddaljeni od gozda, lahko kupite lesne brikete, s katerimi boste dobili isti učinek. Z nakupom lokalne lesne biomase pa še podpirate lokalno gospodarstvo. Montaža kaminske peči je za razliko od kaminskih vložkov enostavna. S pomočjo priključnih cevi kaminsko peč priklopite na dimnik in že lahko začnete ogrevati svoj dom.

Kaminske peči znamke Richard le Droff:

Kaminska peč Infinity 800 Vision
Infinity 800 Vision

 

Kaminska peč Egerie
Egerie

 

Za kaminske vložke se odločite, če želite ali morate privarčevati na prostoru obenem pa želite ogrevati ekonomično in z visoko funkcionalnostjo. Tak kamin je primeren tudi za manjše prostore, zatesnitev vrat pa omogoči visok izkoristek izgorevanja. Kljub temu, da so drva obnovljiv vir, pa je dobro, da pri ogrevanju z drvi upoštevate določena pravila, da kar se da zmanjšate obremenjevanje zraka s škodljivimi delci. Ta pravila najdete tukaj. Montaža kaminskih vložkov – vgraditi jih je potrebno v steno, je nekoliko zahtevnejša, vendar pa je velik plus to, da so primerni tudi za manjše prostore.

Kaminski vložki znamke Richard le Droff:

Kaminski vložek RLD 800 FV
RLD 800 FV

 

Kaminski vložek Empyrium
Empyrium

 

Kaminski vložek RLD 1000 FV Horizon
RLD 1000 FV Horizon

 

Kaminski vložek RLD 700 Trivision
RLD 700 Trivision

 

Supra/Richard le Droff vam ponujata vrsto kaminskih peči in kaminskih vložkov modernega videza, ki bodo zaokrožili videz tudi v najbolj dizajnersko dodelanem stanovanju. Na izbiro pa je tudi nekaj kaminov za tiste, ki radi ohranjajo rustikalen videz svojih bivalnih prostorov.

Več ponudbe in izdelkov najdete tukaj.

Kontaktirajte nas

    Naši partnerji

    Top