Protipožarna zaščita

Protipožarna zaščita

Ob montaži izdelka morate upoštevati previdnostne ukrepe.

Da bi zagotovili zadostno toplotno izoliranost, upoštevajte minimalno varnostno razdaljo zadnje strani in obeh stranic peči od gradbenih elementov ter vnetljivih in na toploto občutljivih materialov (pohištvo, lesene obloge, tekstil, itd.)
Pred vrati kurišča, v območju sevanja slednjih se ne sme nahajati noben vnetljiv in na toploto občutljiv predmet oziroma material (sedežna garnitura, leseno pohištvo, tekstilni kosi). Najmanjša oddaljenost mora znašati 100 cm razdalje.

Če kamin, peč na drva, peč na pelete ali štedilnik montirate na tlak iz vnetljivega materiala, morate nanj namestiti negorljivo podlago. Tla iz vnetljivega materiala, kot so tekstilne obloge, parket, pluta, laminat, vinil itd., morate prekriti z oblogo iz negorljivega materiala, na primer s keramiko, kamnom, steklom ali jeklom, itd. (dimenzije v skladu z lokalnimi predpisi). Na prednji strani mora podloga segati stran od naprave najmanj 50 cm in ob straneh najmanj 30 cm glede na odprtino vrat za nalaganje. Nad izdelkom ne smejo biti nameščene vnetljive komponente (na primer pohištvo – police).

Naši partnerji

Top