Oplemenitite prostor s kotnim kaminom

Če v hladnejših mesecih sedite v dnevni sobi in se sprašujete, kako bi prostor naredili bolj domač, topel in udoben, vam priporočamo, da sobo posodobite z vgradnjo kotnega kamina. Poleg očarljivega ambienta, boste privarčevali tudi na stroških ogrevanja. Dvojna zmaga!

Ne glede na to, ali živite v hiši, ki šteje že precej pomladi ali novi, energetsko varčni hiši, je kotni kamin lahko odličen estetski dodatek ambientu in kar je najbolje, tudi dodatni vir toplote, poleg osnovnega centralnega sistema ogrevanja. V hladnejših pomladnih ali jesenskih dneh, ko želite v prostoru dvigniti temperaturo le za dve, tri stopinje in obenem narediti prostor bolj udoben, je najbolj učinkovit način, da zakurite polena v kaminu.

KAM POSTAVIMO KOTNI KAMIN?

Pogosto opazimo, da si stanke, ki želijo kotni kamin vgraditi v starejšo hišo, v mislih oziroma na papirju zamislijo, kje bi imele kamin glede na njihovo obstoječo postavitev pohištva. Pri postavitvi kotnega kamina seveda vedno upoštevamo želje strank, a obstajajo določeni pogoji, ki jim moramo zadostiti, ko se odločamo za primerno mesto. Enako velja za kamin, ki ga želimo postaviti v novogradnjo. Najbolje je, da o kaminu razmišljate že tekom projektiranja.

Eden ključnih vidikov, ki jih moramo upoštevati ob načrtovanju kamina je dimnik. Pomembno je vedeti točen položaj dimnika, njegov premer in možnost dovajanja svežega zraka. Slednji pa mora izpolnjevati tudi varnostne zahteve. Oceni jih naš strokovnjak, ki vas bo obiskal na domu in vam odgovorili na vsa vprašanja. Tudi ko kotni kamin stoji, je dimnik visoko na lestvici prioritet, potrebno ga je namreč očistiti vsaj enkrat letno.

Poleg dimnika, našo pozornost zahteva tudi sam prostor. Če je soba, v katero želite namestiti kamin manjša ali če gre za stanovanje v bloku, je bolj primerno, da vgradite kaminsko peč. V primeru, da gre za večji prostor v že stoječi hiši ali novogradnji, pa je kotni kamin primerna izbira.

Pomemben vidik je tudi sama cenovna investicija. Glede na vašo finančno situacijo lahko izbirate med različnimi cenovnimi ter s tem tudi kakovostnimi razredi, a priporočamo, da pri izbiri kotnega kamina ne gledate pretirano na višino investicije. Gre le za dolgoročni vložek, ki bo znižal tudi vaš mesečni račun za ogrevanje stanovanja ali hiše.

IZGLED IN VRSTE KOTNIH KAMINOV

Ko govorimo o kotnem kaminu, mislimo na kamin v obliki črke L. Ti postajajo vse bolj priljubljeni, saj dajejo prijeten izgled prostoru z dveh strani ter subtilno združujejo prostor v celoto, odlično pa izpadejo tudi v prostoru, kjer kamin moramo namestiti v kot. Tako lahko pogled na prasketajoč plamen uživate iz jedilnice kot tudi recimo dnevne sobe. Glede na velikost prostora v katerega želite vgraditi kotni kamin, lahko izberete tudi primerno velikost slednjega. Odločite se lahko za pokončni ali ležeči položaj kamina, nekateri omogočajo tudi izbiro načina odpiranja vratc.

V naši ponudbi lahko izbirate med modernim, klasičnim ali rustikalnim videzom kotnega kamina, prav tako so na voljo različni materiali; marmor, pečnice, granit, zidaki … Izbiro prepuščamo vam, bi pa na tem mestu vseeno izpostavili nekatere modele toplozračnih kotnih kaminov, ki jih je izbralo večje število naših strank.

Toplozračni kotni kamin 73 je odlična izbira, ko želite kamin postaviti v kot sobe.
Toplozračni kotni kamin 100 je srednje velikosti, čudovito se obnese kot kamin s katerim združite prostor v celoto.
Toplozračni kotni kamin 80 je večji kamin, ki ga lahko postavite v kot ali na sredino prostora.

Oglejte si našo široko ponudbo toplozračnih kotnih kaminov v naši spletni trgovini.

Da vam olajšamo skrb glede videza in postavitve kotnega kamina vas seveda obiščemo in kvalitetno svetujemo. Izdelali vam bomo projekt in izvedeli montažo oz. pečarska dela na podlagi vaših želja in vsakega podrobnega detajla, ki ga želite imeti. Za vsa vprašanja in svetovanje smo vam na voljo na telefonski številki 031 495 900.

Kontaktirajte nas

    Naši partnerji

    Top