Nasveti za nakup kamina ali peči na drva

Zima že trka na vrata, in nekateri od vas v svojem domu, že uživate ob kaminu ali peči na drva, medtem ko drugi le sanjajo o tem. Izbira med kaminom in pečjo na drva ni lahka naloga zato smo, da bi vam olajšali morebitne pomisleke, pripravili odgovore na nekatera vprašanja naših strank.

1) NAMESTITEV KAMINA ALI PEČI

Kamine ali kaminske peči lahko namestite sami, vendar je pomembno, da se držite pravil za namestitev. Za namestitev lahko izberete tudi strokovno osebje, ki bo naredilo vse za vas. Za namestitev peči je potrebno dve do tri ure, medtem ko lahko namestitev kamina traja nekaj dni.

2) ODVOZ STARE PEČI

Staro peč ali kamin lahko odstranite sami ali pa vam to naredijo naši mojstri. Ko prispete v trgovino ali salon, je koristno imeti sliko starega štedilnika ali kamina, saj bomo tako lahko videli stanje.

3) OBNOVITEV DIMNIKA ALI PA POSTAVITEV NOVEGA

Dimnik so zelo pogosto v slabem stanju in potrebuje obnovo. Vendar je včasih stroškovno učinkovitejše in enostavnejše za postavitev novega dimnika. Inox dimnike je enostavno namestiti v večini prostorov (notranji ali zunanji).

4) VZDRŽEVANJE DIMNIKOV

Vsaj enkrat na leto je potrebno očistiti dimnik. Peči in kamini z nepravilnim izgorevanjem imajo večje količine saj, zato jih je treba pogosteje očistiti. Predvsem je tukaj potrebno opozoriti o vlažnih polenih. Vlaga v polenih ne sme presegati 20%.

Preden se odločite za kamin ali kaminsko peč, je pomembno preveriti naslednje pogoje:
– položaj dimnika
– premer dimnika
– možnost dovajanja svežega zraka

Pomembno je tudi določiti glavni namen kamina ali peči na drva:
– ogrevanje (glavni vir toplote)
– estetski dodatki za dom (sekundarni vir toplote)

Če ste v dvomu o tem, kateri model lahko izberete, vam priporočamo da nas obiščete in dobite vse odgovore na vaša vprašanja.
Naše peči in kamini, ustrezajo v skoraj vsak dom. S funkcionalnostjo in visoko kakovostnimi materiali pa izstopajo od drugih izdelkov na trgu.
Izbira kamina ali peči na drva zahteva veliko razmišljanja in veliko truda, vendar ne skrbite, z nami je celoten proces veliko preprostejši.
Karkoli izberete, ne boste naredili napak in za vsak dodatni nasvet ali mnenje smo tu za vas.

Naši partnerji

Top