Družabno poletje z vrtnimi kamini Palazzetti

Ob toplih poletnih dneh, ko smo doma, ni boljšega kot pripravljanje hrane na žaru z vašo družino ali večerno druženje s prijatelji. Zunanji vrtni kamin je za takšne trenutke nepogrešljiv. Ustvari prijetno atmosfero, doda toploto ob mrzlih večerih ter nudi zabavo in gurmanske užitke. Je osrednja točka vašega domačega vrta, kjer se bodo vaša družina in gostje radi zbirali. S primerno oskrbo vašega kamina, vam bo ta služil vrsto let. Za pravilno delovanje in ohranjanje lepega videza vašega kamina, morate zunanji kamin redno čistiti in vzdrževati. Koliko časa in truda, morate vložiti v vzdrževanje vašega zunanjega kamina, pa je odvisna od materiala, iz katerega je narejen kamin. Na področju izdelave kaminov je podjetje Palazzetti eno izmed najzanesljivejših. Kamini Palazzetti se že 47 let ponašajo z lepimi, odlično narejenimi kamini in žari, ki so enostavni za uporabo. Kamini Palazzetti so bili razviti v skladu z najvišjimi tehnološkimi standardi in polnim spoštovanjem do okolja, ki jih testirajo in certificirajo najprestižnejši evropski inštituti in potrošniško-varstvena in okoljska združenja.

POSTAVLJANJE KAMINA

Pri postavljanju kamina se najprej informirajte in prepričajte o predpisih postavljanja oziroma gradnje kamina, prav tako izberite prostor, ki je najmanj izpostavljen vetru. Še posebej pri kaminih na drva je zaščita pred vetrom pomembna, da saj in dima ne odnese iz kamina v okolico in po možnosti v hišo vaših sosedov. Preden postavite kamin, se prepričajte, da je ta oddaljen šest metrov stran od hiše, okoliških dreves, ut in verande. Tla pod kaminom morajo biti obstojna, zato priporočamo, da naredite betonski temelj, na katerem bo vaš kamin trdno stal.

VZDRŽEVANJE IN ZAŠČITA KAMINA

Kljub kvaliteti in trdnosti vašega kamina, lahko zaradi nepravilnega vzdrževanja nastane škoda, ki vpliva na delovanje. Zunanji kamini so podvrženi stalnemu premikanju tal in spremembi zgoščenosti zemlje. Čeprav je kamin postavljen na trdih betonskih temeljih, tudi ti temelji pokajo in se premikajo, predvsem pozimi. Takrat zemlja zamrzne in se nato poleti počasi odtaja. V zemlji se nabira voda, ki lahko spremeni kompozicijo zemlje. Razpoke so še posebej pogoste pri kaminih iz kamna, opeke in betona. Ti materiali se zaradi vročine izsušijo in postanejo krhki. Priporočamo vam, da svoj vrtni kamin prekrijete s posebnim platnom, ki ga bo varoval pred soncem in mrazom in posledično hudimi poškodbami. Vrtni kamini so prav tako veliko časa izpostavljeni dežju, snegu in ledu, zato so lahko prepojeno z vodo. Bolj kot je material, iz katerega je kamin narejen, prepusten, hujša bo škoda. Nenehen proces absorbiranja vode in sušenje oslabi material. Čez čas se lahko material začne ob kotih drobiti.

Posledice ne vzdrževanja kamina:

Razpoke na kaminu

Aluminij in jeklo sta med vsemi materiali najbolj obstojna, vendar zahtevata največ pozornosti ob deževnih mesecih. Takrat kamin prekrijte s kvalitetno prevleko, da preprečite nabiranje vlage in nastanek rje na površini. Kot jeklo in aluminij, je tudi železo zelo obstojno in manj dovzetno za rjavenje. Železo lahko pred rjo obvarujete s posebej formulirano barvo, ki jo nanesete na rjaveče predele vašega kamina in preprečite širjenje rje.

NAŠA PONUDBA

V ponudbi PALAZZETTI imate na voljo kamine na različna goriva – drva, naravni plin, tekoči naftni plin, oglje in elektrika. Kamini na les/oglje so na pogled zelo lepi, saj izgledajo bolj avtentični, ogenj je prav tako bolj naraven. Pri kaminih na naravni plin in tekoči naftni plin pa lahko zaradi čistega goriva lažje nadzorujete tako ogenj kot tudi temperaturo. Plinski kamini ne zahtevajo veliko časa in truda pri vgrajevanju, ker vgraditev dimnika ni potrebna, poleg tega ne onesnažujejo okolja s pepelom. Kamini znamke Palazzetti so trdni, odporni na vse vremenske razmere in imajo neomejeno življenjsko dobo. Lahko jih dobite v štirih različnih materialih. ODPOREN CEMENT, ki je sestavljen iz mešanice cementa in visoko odpornih materialov. OBARVANA MASA je material, ki bistveno poenostavi vzdrževanje, saj kamina ni potrebno barvati. ENOSTAVEN KAMEN ustvari učinek naravnega kamna. MARMOTECH pa je inovativen material, narejen iz mešanega marmornega granulata. Ta material je odporen na visoke temperature. Vsi kamini pa so opremljeni še z najnovejšimi dodatki, ki bodo pripravljanje hrane pretvorili v enostavno opravilo. BIOPLAT je praktična kuhalna plošča, ki skuha vsakršno kosilo brez dodajanja maščobe. Prav tako zaščiti hrano pred dimom. Poleg tega imajo kamini Palazzetti še FAST-FIRE BOX sistem – predal za pepel s kroženjem zraka, ki izboljša izgorevanje. V kaminih je prav tako kovinska maska, ki ščiti in utrdi pokrov kamina pred toploto dima. Ne glede na vaše želje in zahteve, boste v katalogu kaminov Palazzetti prav zagotovo našli kamin, ki bo polepšal vaš domač vrt.

 

Vse podrobnejše informacije o posameznih kaminih in ponudbo najdete tukaj.

Kontaktirajte nas

    Naši partnerji

    Top