Čarobni večeri ob topli peči

Ne glede na to, ali želite romantično vzdušje z ljubljeno osebo ob kozarcu vina ali tih, spokojni prostor z dobro knjigo, si s prižigom kaminske peči vedno lahko ustvarite ambient, o katerem sanjarite. Kaminska peč je dobrina, na katero ne pomislimo takoj ob začetku načrtovanja doma, a ko jo enkrat imamo, si težko predstavljamo življenje brez nje.

Tisti prijeten občutek »starinskega načina« ogrevanja doma, nam prinese na videz več topline kot sami plameni. Z našimi kaminskimi pečmi na drva boste lahko uživali karseda in si pričarali tople trenutke z vašimi najbližjimi. Ker pa smo v koraku s časom, so tudi naše peči bolj ekonomične, ekološke in varne za uporabo. To v kombinaciji z zunanjim videzom kaminske peči lahko katerikoli dom naredi bolj živahen, privlačen in seveda prijeten.

 

DELOVANJE KAMINSKE PEČI NA DRVA

Za razliko od toplovodnih kaminov na drva, ki prostor ogrevajo s cirkulacijo vode skozi cevi sistema do radiatorjev, kaminske peči na drva prostor ogrevajo z direktnim sevanjem skozi steklo na vratih in z naravno konvekcijo. Sevalni način nam nudi občutek ugodja in domačnosti, toplota pa se nežno sprošča po pečarski keramiki, sevalnih ploščah ali kamnu. Kaminska peč oddaja nizko temperaturo, zato pa jo oddaja toliko daljši čas. Ker imajo takšni sistemi dolgo zadrževalno dobo, so primerni za vgradnjo v objekte, kjer želimo imeti čimbolj konstantno temperaturo, imamo omogočeno kontinuirano kurjenje in želimo veliko inercijo ogrevalnega telesa. Kaminske peči z oblogo iz naravnega kamna toploto še dodatno akumulirajo, zato jih uvrščamo v akumulacijsko obliko ogrevanja. Te kaminske peči se nahajajo tudi v naši ponudbi. Priporočajo se za uporabo v manjših prostorih in prostorih z manjšo potrebo po energiji, kjer želimo doseči učinek akumulacije in takrat, ko lahko ponavljajoče nalagamo kurivo. V naši ponudbi imamo prav tako kaminske toplozračne peči s katerimi lahko odvajate topli zrak v druge prostore in tako maksimalno izkoristite vašo investicijo. Montaža je enostavna; s pomočjo priključnih cevi priklopimo kaminsko peč na dimnik in že je pripravljena na ogrevanje vašega doma.

Kaminska peč na drva Stefany forno bii
Kaminska peč na drva Lorena central
Kaminska peč na drva Stefany forno bii

 

VZDRŽEVANJE IN ČIŠČENJE

Ne glede na tehnološke posodobitve in novosti kaminskih peči, pa morate tudi vi poskrbeti, da bo vaša peč primerno in varno delovala. Že s samim čiščenjem boste podaljšali življenjsko dobo in prav tako prihranili pri letnih pregledih peči in dimnika. Pred samim čiščenjem nujno preverite, da je peč popolnoma ohlajena. Pri čiščenju površin peči uporabljajte krpo, navlaženo z vodo in blagim milom, za čiščenje keramike in stekla pa zadostuje čopič in vlažen časopisni papir, pomočen v pepel. Uporaba čistila za keramična stekla je primerna samo takrat, ko je steklo zelo umazano oziroma ga dalj časa niste očistili. Za površine peči kot tudi za keramično steklo ne uporabljajte agresivnih čistilnih sredstev, saj lahko to povzroči škodo in prekine garancijo. Žerjavico in zgorevalne komore čistite glede na pogostost kurjenja. To storite tako, da žerjavico odstranite iz njenega ležišča ter posesate ležišče žerjavice in zgorevalne komore. Z grebljico odmašite vse luknjice v žerjavici (če so te na žerjavici) in jo namestite nazaj v njeno ležišče in potisnite proti steni kurišča. Predalnik za pepel očistite najmanj enkrat ali dvakrat na teden tako, da odstranite in izpraznite izvlečni predal za pepel, če je to mogoče. Nato posesajte okoli izvlečnega predala in ga ponovno namestite in zaprite oz. namestite zunanja vratca.

Nekateri izmed naših modelov imajo tudi pečico v kateri lahko s pomočjo termometra pripravite kosilo. Vendar morate tudi to čistiti sproti, da preprečite pojavitev rje. Že s sprotnim, kratkotrajnim in previdnim odpiranjem vrat pečice lahko odpravite nastajanje morebitnega kondenza, še posebej pri kuhanju vlažnih jedi. Pri čiščenju prav tako uporabljajte z vodo navlaženo krpo.

 

KURIVO

Da bi poskrbeli za boljši izkoristek in ob tem čim manj pepela, moramo izbrati kakovostno kurivo. Drva morajo biti suha, predlagamo drva iz tršega lesa kot sta gaber in bukev, uporabljate lahko tudi drva iglavcev.

&nbp;

PONUDBA

V naši kolekciji lahko izbirate kaminske peči na drva klasične, moderne ali tradicionalne oblike. Vsi modeli so obogateni z dekoracijskimi oblogami iz naravnega kamna, keramike. Izbirate lahko različne oblike, velikosti, toplotne moči in zunanje obloge. Nekateri izmed modelov imajo tudi pečico v kateri lahko s pomočjo termometra pripravite zdravo kosilo.

Kaminska peč na drva Termocucinotta evo d.s.a.
Kaminska peč na drva Fulvia liberty
Kaminska peč na drva Foxi rincon

Kontaktirajte nas

    Naši partnerji

    Top